Om du är en del av utbildningssektorn, måste jag starkt rekommendera att du tar del av en mycket angelägen rapport: ”The Future of AI in Education: 13 things we can do to minimize the damage”. Denna är ingen mindre än författad av tre tungviktare inom pedagogisk forskning: Dr Arran Hamilton från Cognition Learning Group, Dylan Wiliam från University College London och John Hattie från University of Melbourne. Att dessa framstående forskare samlat sig för att diskutera riskerna med AI i utbildning markerar vikten av ämnet.

Rapporten erbjuder 13 konkreta förslag för att navigera i detta komplicerade landskap, allt från globala regelramverk och licensiering av AI-företag till strikta datasekretessregler och riskbedömningar för användning i skolan. Deras samlade expertis och oro för ämnet gör detta till en läsning du inte har råd att missa.

https://osf.io/preprints/edarxiv/372vr