AI-Snack Presenterar Sveriges första Promptathon

Tillsammans med vår huvudsponsor  Preparus och tillsammans med EdAider vill vi i AI-snack lansera Sveriges första promptathon – en tävling i AI-skapad konst. Vi riktar oss till alla Sveriges elever och reglerna är enkla: använd AI för att skapa vad som helst.

Vi vill med detta initiativ försöka såväl medvetandegöra den kreativa kraft som finns i AI och skapande. Vi vill med detta initiativ också ge lärare en anledning att tillsammans med sina elever experimentera och skapa tillsammans med en AI.

Vi vet att resans process är viktigare än slutresultatet och vill uppmuntra lärare att skapa tillsammans med elever. Detta kan leda till diskussioner om äkthet, processer, upphovsrätt och mänsklighet, samt ge eleverna ett nytt uttrycksmedel.

Reglerna är enkla: Använd AI för att skapa vad som helst!

Fina Priser Utlovas!
Huvudsponsor:
Preparus
Sponsor: Edaider

För att delta i tävlingen och dela med dig av ditt kreativa bidrag, besök aiit.nu/promptathon. Här hittar du all nödvändig information om tävlingen, inklusive hur du skickar in ditt bidrag. Sidan uppdateras löpande med upplägg, diskussionsfrågor och annan relevant information. Tävlingen avslutas 1 juni.

Lärarhandledningar

Så, härmed är Sveriges första promptathon utlyst. Så, skapa bilder, dikter, skriv kod, skapa filmer. Så länge dina elever använder AI i skapandet är allt gångbart!