AI-Poddtoppen för Skolledare och pedagoger

Här presenteras noggrant utvalda podcasts som erbjuder en fördjupning i artificiell intelligens, både inom utbildningens värld och ur ett bredare perspektiv. De är en skattkista av kunskap och inspiration för skolledare, pedagoger, och alla intresserade av framtidens lärande. Genom att prenumerera och lyssna när tid ges, kommer lyssnarna inte bara att hålla sig uppdaterade med de senaste trenderna och innovationerna inom AI i utbildning, men också få en omfattande översikt över AI:s roll i samhället idag och framåt. Denna lista kommer att växa och utvecklas, så att den alltid speglar det absolut senaste och mest relevanta inom AI. Tveka inte att höra av dig om du har tips på bra podcasts!

”AI-snack” är Sveriges främsta podcast om AI och lärande. Värdarna Danny Stacey, Jonatan Tensetti och Joel Rangsjo bjuder in till en digital After Work för att diskutera AI inom utbildning. Här delas framgångar, utmaningar och inspiration genom engagerande samtal om hur AI förändrar lärande och skolvärlden.Dan Bowen och Ray Fleming är erfarna utbildningsrebeller som har arbetat på många olika utbildningsinstitutioner och utbildningsföretag runt om i världen. De diskuterar Artificiell Intelligens i utbildning – vad det är, hur det fungerar och de olika sätten det används på. Det är inte alltför allvarligt eller tekniskt, och är avsett att vara ett gott samtal.


”Generative Age” (drivet av NYSCATE) utforskar den snabbt utvecklande världen av generativ artificiell intelligens och dess inverkan på utbildning. Värd Alana Winnick är tillsammans med praktiker och ledande tänkare som formar diskursen kring integreringen av generativ AI i klassrummet.”I AI Sweden Podcast får du som lyssnare möta några av Sveriges främsta experter inom AI och lyssna till vad de tycker att du som chef och ledare skall veta om Artificiell Intelligens. I podden pratar vi om ledarskap och hur du tillämpar AI i din organisation. Vi pratar om tekniken bakom och presenterar konkreta use cases som du kan inspireras av”.

”The Cognitive Revolution” är en podd som sänds varannan vecka där värdarna Nathan Labenz och Erik Torenberg intervjuar pionjärerna inom AI och utforskar den dramatiska förändring som AI kommer att medföra i de kommande åren. Poddens del av Turpentine podcast-nätverket ger lyssnarna en djupare insikt i AI:s framkant och dess potentiella inverkan på världen.

En daglig nyhetsanalyspodcast om allt som rör artificiell intelligens. NLW granskar AI från flera perspektiv, från kreativitetsexplosionen som nya verktyg som Midjourney, ChatGPT och AutoGPT medför, till de potentiella omvälvningarna av arbete och branscher såsom vi känner dem, till de stora filosofiska, etiska och praktiska frågorna kring avancerad generell intelligens, alignment och x-risker.