Categories:

Hej allihopa,

Under de senaste månaderna har jag fått ett par förfrågningar om att dela mina åsikter om ämnet att ge erkännande när man delar AI-resurser. Som många av er vet har jag ägnat mig åt att dela värdefullt AI-innehåll i drygt ett år nu. Det har varit en otrolig resa, och jag har älskat att se intresset för AI i skolan växa. Här är mina tankar om detta viktiga ämne.

Glädjen i att dela:
För mig handlar det om att bidra till vår kollektiva kunskap och hjälpa varandra att hålla oss informerade om de senaste utvecklingarna inom detta snabbrörliga område. Oavsett om det är en banbrytande forskningsrapport, ett användbart verktyg eller en insiktsfull artikel, tror jag på kraften i att sprida värdefull information.

Min syn på att ge erkännande:
När jag delar originellt och unikt innehåll, som blogginlägg där författaren delar med sig av sina tankar och insikter kring AI i skolan, ser jag till att göra författarnas identiteter kända genom resursen själv eller genom att tagga författaren, till exempel när jag skriver nyhetsbrevet AI i utbildning. På så sätt erkänns deras hårda arbete och de får det erkännande de förtjänar. Det är viktigt för mig att uppmärksamma deras bidrag och säkerställa att deras arbete får den uppskattning det förtjänar.

Fokus på värde:
När jag delar information som är mer allmänt känd eller offentligt tillgänglig, som länkar till bra resurser, verktyg eller forskning, fokuserar jag på hur innehållet kan hjälpa skolsverige. Mitt mål är att se till att viktig information når dem som kan dra nytta av den mest. Även om jag är tacksam för informationen, lägger jag inte alltid tid på att nämna den som delade länken innan mig, eftersom jag inte vill orsaka irritation hos andra och själv inte vill bli taggad varje gång någon delar något jag tidigare delat. Jag tror att det viktigaste är att dela värdefullt innehåll som kan gynna skolsverige.

Sharing is Caring:
På de ställen där jag delar innehåll och resurser, tycker jag att det är bra när folk delar vidare. Ju mer vi delar, desto mer kan vi alla lära oss och växa. Sharing is caring!

Tack alla för att ni är en del av denna resa. Låt oss fortsätta att lära, växa och stödja varandra genom att dela de bästa resurserna vi kan hitta.

Bästa hälsningar, Danny