Under mina utforskningar inom AI och utbildning har jag stött på många imponerande resurser. Men det finns tre specifika källor som särskilt fångat mitt intresse, oavsett om man är en förvaltningsdirektör eller en engagerad pedagog. Dessa resurser erbjuder en imponerande mix av riktlinjer, AI-verktyg och förslag på tillämpningar.

För alla er som känner er osäkra på hur ni ska närma er AI i skolan eller bara undrar var ni ska börja, se dessa resurser som era bästa vänner på resan. De kan fungera som en startpunkt, ge den där nödvändiga gnistan, och vägleda er genom er AI-resa.

Än så länge har jag inte stött på liknande resurser specifikt utformade för den svenska kontexten, men jag är optimistisk. Jag hoppas innerligt att sådana kritiska och värdefulla resurser tas fram inom kort för att stödja och berika vår svenska utbildningssektor.

Jag rekommenderar starkt att dyka in i dessa källor. De har varit en källa till inspiration och kunskap för mig, och jag tror att de kommer att berika er på samma sätt.

AI’s Role in the Education Revolution, Discover, Engage, Transform

https://www.ai-in-education.co.uk/

7 APPROACHES TO USING AI IN THE CLASSROOM (WITH PROMPTS)

https://blog.innerdrive.co.uk/7-approaches-to-ai

AI in education: where we are and what happens next